Riool ontstoppen Heerenveen

Het riool ontstoppen is de oplossing voor een langzaam- of niet doorlopende afvoer. Erger jij je aan het traag weglopende afvalwater of een aanhoudende rioollucht? Laat Riool Service Schaap het riool ontstoppen en voor je het weet zijn al je ergernissen verdwenen.

We hebben het dan wel over riool, maar deze term mag je gerust breder interpreteren. De verstopping hoeft niet per se in een van de rioolbuizen in de tuin te zitten. Vaker zit het probleem binnenshuis bij de afvoer van de douche, de wasbak of het toilet. Ook bij dergelijke verstoppingen helpt een rioolspecialist je met ontstoppen. Bel 0513 - 25 09 01 of vraag een offerte aan via het contactformulier. En voor je het weet ben je van de vervelende verstopping af.

Hoe gaan we te werk als we een riool ontstoppen in Heerenveen?

Durf je nauwelijks nog iemand op de thee uit te nodigen omdat er continue een indringende rioollucht in de hal hangt? Laat een verstopping niet je dagelijkse levenswandel verstoren. Neem vandaag nog het initiatief om er iets aan te laten doen. Zo voorkom je dat het probleem echt uit de hand loopt.

Als je ons belt vanwege een verstopping beginnen we met uitzoeken waar de verstopping precies zit. Gaat het om een afvoer, zit de verstopping buiten of gaat het om een groter probleem. Afhankelijk daarvan kiezen we de meest geschikte middelen om de verstopping te lijf te gaan.

Zit de verstopping in een smalle afvoerleiding dicht bij de afvoer dan gebruiken we over het algemeen een ontstoppingsveer. We gebruiken een veer met een verstelbare kop zodat we ieder formaat afvoer kunnen ontstoppen. Voor het ontstoppen van grotere afvoerbuizen en rioolbuizen gebruiken we vrijwel altijd hogedrukreiniging. En uiteraard werken we bij alle ontstoppingsmethoden even zorgvuldig, zodat je nauwelijks overlast ervaart van onze werkzaamheden.

Wat zijn de oorzaken van een verstopt riool in Heerenveen

De noodzaak tot ontstoppen ontstaat meestal door opeenhoping van vuil in afvoerleidingen. Vet, haar, zeepresten en ander vuil hecht zich aan de afvoerleiding en vormt over de tijd een steeds groter wordende blokkade. En uiteindelijk kan het afvalwater er niet meer door.

Een verstopping kan ook een indicatie zijn dat het riool beschadigd is. Als buiten een van de rioolbuizen verzakt is ontstaat hetzelfde effect als bij een verstopte afvoer. De buizen sluiten niet meer goed op elkaar aan waardoor de opening voor het afvalwater deels of volledig wordt geblokkeerd.

Datzelfde kan gebeuren met ingegroeide boomwortels. Bij verouderde rioolbuizen weten boomwortels soms door te dringen via de poreus geworden verbindingen waarmee de rioolbuizen aan elkaar zijn bevestigd.

Hoe voorkom je dat je regelmatig iemand moet inschakelen voor het riool ontstoppen?

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen is het bijna onmogelijk om nooit met een verstopping te maken te krijgen. Er kan van alles gebeuren waar je weinig invloed op hebt. Gemiddeld gezien gebeurd het eens in de 5 jaar. Hoewel dat best meevalt wil je deze statistiek misschien wel niet op jouw situatie van toepassing laten zijn. En dat kan.

Er zijn wel degelijk dingen die je kunt doen om de kans op een verstopping te verkleinen. Wees voorzichtig met alle dingen die je door de afvoer spoelt. Gebruik zeefjes om voedselresten op te vangen, wees voorzichtig met het wegspoelen van vet, en spoel geen dingen door de wc die niet in het riool thuishoren.

Wil je het echt goed doen dan kun je eens in de zoveel tijd je riool preventief laten reinigen. Mochten er dan gebreken aan het licht komen kan er direct actie ondernomen worden en hoef je niet te wachten tot de onvermijdelijke gevolgen zich openbaren met alle ongemakken van dien.

Contacteer Riool Service Schaap bij rioolverstoppingen in Heerenveen

Is het onvermijdelijke toch gebeurd en zit je met een verstopping? Laat in Heerenveen je riool ontstoppen door Riool Service Schaap. Het maakt niet uit waar de verstopping precies zit. Je toilet, de gootsteen, de regenpijp, de rioolbuizen in de tuin, wij hebben voor iedere verstopping de geschikte ontstoppingsmethoden.

Bel ons op 0513 - 25 09 01 of vraag eerst een offerte aan via het contactformulier. En ook als je die vervelende verstopping voor wilt zijn, en iemand zoekt om het riool te reinigen kun je daarvoor bij ons terecht.